معاون حقوقی رییس‌جمهور:
معاون حقوقی رییس‌جمهور گفت: فعالیت هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایت​های مناقصات در استان‌ها، موجب می​شود که استان​ها بتوانند امنیت حقوقی برای سرمایه​گذاران بخش خصوصی فراهم کنند.
کد خبر: ۸۵۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸ 29 August 2015

به گزارش تابناک یزد،الهام امین​زاده در جلسه شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه​های اجرایی خوزستان، اظهار کرد: در 24 ماه گذشته از عمر این دولت، هدف و برنامه‌ای را برای خود در حوزه حقوقی تعریف کردیم. از آن زمان تاکنون سعی شد اتفاقات مهمی در حوزه حقوقی در کشور رقم بخورد و یکی از این اقدامات، تشکیل سازمان حقوقی و شبکه سراسری حقوقی در کشور بوده که به دنبال آن یک روز حقوقی برای هر استان تعریف کردیم و در هر نوبت با شورای هماهنگی، کانون وکلا، دستگاه‌های نظارتی، دانشکده​های حقوق، اساتید و دانشجویان حقوقی جلسات مشترک برگزار شد.
 


وی ادامه داد: شناسایی قوانین کسب و کار، قوانین مزاحم اقتصاد مقاومتی، تشکیل هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایت​ها در مناقصات از جمله ماموریت​هایی بود که به معاونت حقوقی محول شد. هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایت​ها در مناقصات، پس از هفت سال مجددا فعال شد؛ در این هفت سال 23 پرونده در این زمینه‌ها وجود داشت که شرکت​های بزرگ علیه دستگاه​های اجرایی در خصوص برگزاری مناقصات شکایت داشتند. از این تعداد، هفت پرونده به استان​ها ارجاع داده شد تا در هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایت​ها در استان خود مورد بررسی قرار گیرند.
 


وی گفت: فعالیت هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایت​های مناقصات در استان‌ها، موجب می​شود که استان​ها بتوانند امنیت حقوقی برای سرمایه​گذاران بخش خصوصی فراهم کنند.
 


معاون حقوقی رییس جمهور افزود: از دیگر اقدامات، تشکیل کمیته ماده 76، در راستای رسیدگی به قوانین مزاحم کسب و کار است. در شرایطی که بخش دولتی فربه شده و اقتصاد دولتی با وجود تحریم‌ها نمی​توانست حساب​هایی را باز کند، عملکرد این بخش پاسخگوی نیازها نبود ولی بخش خصوصی راحت​تر با این مساله کنار می​آمد. برای حل این مشکل، در حال شناسایی قوانین مزاحم کسب و کار در کمیته ماده 76 قانون برنامه پنجم هستیم.
 


وی اظهار کرد: چنانچه حل اختلافات بین دستگاه​های اجرایی به خوبی انجام نشود، محیط فرسایشی اجازه خدمت​رسانی مناسب به مردم را نمی‌دهد بنابراین باید نوعی امنیت و آرامشی بین دستگاه​های حاکم باشد تا دستگاه​ها بتوانند خدمت​رسانی خود را به خوبی انجام دهند.
 


وی افزود: در تهران حل اختلاف را بین وزارتخانه​ها انجام می​دهیم و هیچ یک از دستگاه‌ها اجازه ندارند پرونده خود را به دستگاه قضایی ارجاع بدهند. در استان​ها دستور استاندار در این زمینه فصل‌الخطاب حل این اختلاف‌ها بین دو دستگاه اجرایی خواهد بود.
 


امین​زاده گفت: خوشبختانه آقای مقتدایی استاندار خوزستان در این استان، دستور اجرای قانونی را در جهت مبادلات مرزی و ایجاد اشتغال داشته است. این بخشنامه نشانه می​دهد بسیاری از قوانین بدون اجرا هستند و اگر از ظرفیت​های قانونی استفاده شود می​توانیم فضای اشتغال و اقتصاد را بسیار بالنده و شکوفا کنیم. در این استان نبض انرژی کشور وجود دارد، همچنین ظرفیت بنادر خوزستان ظرفیت بسیار بزرگی است و صادرات غیرنفتی و کشاورزی نیز در خوزستان به خوبی انجام می​شود.
 


وی به فرصت استفاده از انرژی خورشیدی در خوزستان اشاره کرد و گفت: به گفته وزیر نیرو، در صورتی که تقاضای راه​اندازی تاسیسات انرژی​های تجدیدپذیر وجود داشته باشد، وزارت نیرو آمادگی دارد که در یک هفته مجوزهای لازم را صادر کند. با توجه به آفتابی بودن این استان، صنعت انرژی​های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی در صورت راه​اندازی شدن، می​تواند جایگزین خوبی برای انرژی​های فسیلی باشد.
 


وی اظهار کرد: وزارتخانه​ها هزاران قانون و بخشنامه و آیین​نامه دارند که می‌توانند منشا فساد از سوی بسیاری افراد شوند؛ بنابراین از وزارتخانه​ها درخواست شد تمام بخشنامه‌هایی که زمان آنها گذشته را کنار بگذارند و دستورالعمل​های جاری و صحیح را از طریق سامانه​ای که به معاونت حقوقی متصل می​شود، در اختیار مردم قرار دهند تا مردم از این مقررات آگاه شده و بدانند چه منافع و حقوقی برای آن‌ها تعریف شده است. این امر به مراتب از رانت و فساد جلوگیری می‌کند.
 


معاون حقوقی رییس جمهور افزود: در دیوان عدالت اداری شاهد کاهش پرونده‌های ورودی بوده‌ایم و شکایت​ها علیه دولت و تصمیم‌های دولتی به طور چشم​گیری کمتر شده و این بدان علت است که مدیران اجرایی می​دانند چنانچه بخواهند مصوبه‌ای را تصویب کنند چه حقوق و تکالیفی برای مردم در نظر گرفته می​شود تا مردم به خاطر ضرر وارد شده به آن‌ها، علیه دولت شکایت نکنند.
 


وی گفت: همچنین در دیوان عدالت اداری بحثی وجود دارد که اگر قرار است پولی از دستگاه اجرایی به دلیل صدور حکم برداشته شود، معمولا یک سال فرصت می​دهند و دستگاه مورد نظر هم می​تواند این مبلغ را در بودجه خود پیش​بینی کند؛ بنابراین دیوان عدالت نیز بر این موضوع تاکید دارد که مدیران اجرایی از حقوق دولتی و بیت‌المال به خوبی دفاع کنند.
 


وی گفت: در حوزه حقوقی کار را شروع کرده‌ایم و جلسه مشترکی را با مدیران حقوقی وزارتخانه​ها و روسای دانشکده​های حقوق برگزار کردیم و موضوع پژوهش در این زمینه در جلسه مورد نظر مطرح شد. به طور نمونه در استان خوزستان مباحث مربوط به حقوق نفت و گاز، حقوق صادرات غیرنفتی، حقوق کشاورزی و غیره مورد توجه قرار گرفت.
 


امین​زاده اظهار کرد: چنانچه این امور به نحو عالی در استان​ها انجام شود، به یک‌باره شاهد خواهیم بود که کشور به لحاظ حقوقی توانمند می​شود و کارآمدی نظام را بالاتر می​برد؛ لذا به زودی آموزش​های لازم در این زمینه آغاز می​شود و استا​ن​ها می​توانند سرفصل​های مورد نیاز خود را پیشنهاد دهند و معاونت حقوقی نیز سرفصل​های آموزش​های تعریف شده را نیز به استان​های ابلاغ می​کند. اساتید برجسته نیز در این حوزه شناسایی می​شوند.
 


وی در ادامه به روز هفتم شهریورماه (یکی از روزهای هفته دولت) اشاره کرد و گفت: استان خوزستان این روز را به نام "حقوق و فرهنگ شهروندی" نامگذاری کرده که نامگذاری بسیار جالب توجهی است. اگر فرهنگ شهروندی را ارتقا دهیم می​توانیم حقوق‌محور بودن و قانون‌مداری شهروندان خود را هم تضمین کنیم. حقوق شهروندی در قالب بزرگ​تری به نام فرهنگ شهروندی قرار دارد که امیدواریم با کمک رسانه​ها و استفاده از آموزش​های بخش جراید، بتوانیم حقوق شهروندی را آموزش دهیم.
 


وی گفت: متاسفانه در کشور ما پرونده​ها به شدت انباشته شده است؛ 15 میلیون پرونده در دستگاه قضایی وجود دارد که چنانچه یک پرونده به یک خانواده چهار نفره تعلق داشته باشد تقریبا 60 میلیون نفر با این پرونده​ها درگیر هستند و این به هیچ عنوان خوب نیست.
 


امین​زاده ادامه داد: هزینه، دغدغه، تنش و استرس با این موضوع همراه است و اگر بتوانیم ملتی با آرامش و رفاه داشته باشیم آن وقت است که می​توانیم بگوییم قدم​های توسعه و پیشرفت را می​توانیم در زمینه​های مختلف برداریم.
 


وی در ادامه به پرونده​های موجود در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: 5 پرونده مربوط آموزش و پرورش و مسکن و شهرسازی، اداره‌کل بنادر و دریانوردی و اداره‌کل تامین اجتماعی، ارشاد و شهرداری آبادان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه پیام نور و پرونده محیط زیست و بخشداران نیسان، پرونده​هایی است که از استان به معاونت حقوقی ارجاع داده شد. البته با توافق دو طرفه می​توان این پرونده​ها را حل کرد.
 


وی درباره اراضی و مسایل ملکی که در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: در این زمینه نفت بیشترین متقاضی را دارد. 10 مورد پرونده در این حوزه وجود دارد که نفت، نیرو و آموزش و پرورش متقاضی رسیدگی به این مسایل هستند که بهره​برداری کنونی در این اراضی، بیشتر در دست جهاد کشاورزی است.
 


معاون حقوقی رییس جمهور افزود: در شوش، هفتکل، اندیمشک، آبادان، دشت‌آزادگان، اهواز و مسجدسلیمان مشکلات ملکی وجود دارد که اگر بتوانیم کمیسیون مستقرسازی را فعال کنیم می‌توان اقدامات لازم را در این جهت انجام داد.
 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار